Responsabilitatea necesara pentru cresterea unui copil

Responsabilitatea necesara pentru cresterea unui copil

Responsabilitatea necesara pentru cresterea unui copil

Fiecare tanar se gandeste oarecum la viitor, iar copilul face parte din imaginatia si planurile de viitor a fiecaruia pentru ca este pricipala realizare a fiecarui om. Exista o idee precum ca un copil este comoara si principalul scop a vietii noastre. Toti ne nastem, toti murim, iar pentru a trai oarecum in amintirea unora care raman pe Pamant este sa nastem copii care sa ne poarte in gand si sa ne pomeneasca atunci cand le este dor de noi.
Insa un copil este foarte greu de crescut si de ingrijit, iar nasterea unui copil fara a avea posibilitati de a-l educa si a-l creste este cea mai proasta decizie a unui adult, iar asta da dovada de lipsa de responsabilitate si de gandire productiva.
Ca adult, trebuie sa te gandesti in primul rand, inainte de a lua decizia de a face un copil, daca ai posibilitatea si puterea fizica si psihica, dar si financiara, sa-l cresti si sa-l educi intr-un mod responsabil si bun. Unui copil ii va fi foame, va avea nevoie de caldura si dragoste din parte parintilor, o atentie sporita si diferite produse (in numar mare). De exemplu: cand copilul tau este bolnav, nu rezolvi orice problema cu un tensiometru ieftin, chiar daca acesta te ajuta destul de mult cel putin pentru a depista o anumita problema, ci are nevoie si de diferite tratamente costisitoare care sa-l readuca pe picioare si sa-i stopeze orice durere care il nelinisteste.
Pe langa produsele de consum, trebuie sa ne gandim si la haine, jucarii si produse de igiena (incepand de la pampersi si pana la bureteii de baie si produsele de cosmetica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *