Cum să alegi cea mai bună bicicletă pliabilă în funcție de nevoi?

cea mai bună bicicletă pliabilă

Cum să alegi cea mai bună bicicletă pliabilă în funcție de nevoi?

Mersul pe bicicletă a început să fie o activitate din ce in ce mai apreciata. Indiferent că mergem pe bicicletă în parc, la serviciu, sau ca facem plimbari lungi pe trasee special amenajate in timpul liber, mersul pe bicicletă are o multitudine de avantaje care nu pot fi ignorate de absolut nimeni. Dintre beneficiile pe care ni le adduce acest sport amintim: imbunatateste calitatea somnului, ajuta la functionarea corespunzatoare a sistemului cardiovascular, reduce riscul de aparitie a varicelor, ajuta la cresterea rezistentei fizice si la o mai buna respiratie si totodata te ajuta sa arzi mai multe calorii, deci sa te mentii in forma. Este o activitate care se poate face la orice oră din zi sau din noapte, indiferent de sezon, cu o investiție minimă.

Nici măcar lipsa spațiului de depozitare nu mai poate fi un motiv pentru care să nu te apuci de acest sport pentru că acum ai o soluție și pentru asta: bicicletă pliabilă. O bicicletă pliabilă, așa cum sugerează și numele, este o bicicleta cu o inginerie specială ce îi permite plierea sau adunarea cât mai compactă a acesteia atunci când nu este folosită. Astfel de tip de bicicletă prezintă mai multe avantaje.

Bicicleta pliabilă elimină problema spațiului de depozitare

Dacă locuiești la bloc, mai ales la etaj, îți va fi greu să urci și să depozitezi o bicicletă, de aceea bicicleta pliabilă reprezintă soluția perfectă pentru tine deoarece elimină problema spațiului, fiind ușor de depozitat în apartament sau chiar în mașină. Acest lucru te ajuta să o păstrezi mereu în siguranță pentru că nu vei mai fi nevoit să o lași afară atunci când mergi undeva. Oricând terenul sau circumstanțele nu îți permit să mai folosești bicicleta, în loc să pierzi timp încercând să o transporți într-un loc sigur, sau să o plimbi după tine, poți pur și simplu să o strângi și să o iei cu tine într-un mijloc de transport. Unele biciclete încap chiar și într-un rucsac sau geantă specială.

Atunci când te decizi să achiziționezi un astfel de obiect trebuie să ai în vedere scopul în care îl vei folosi, precum și care sunt principalele caracteristici pe care cea mai buna bicicletă pliabilă trebuie să le întrunească.

Iată trei criterii de care să ții cont atunci când o cumperi:

  • Tipul de bicicleta pliabila

Tipul de bicicletă pliabilă este stabilit, în general, în funcție de scopul în care o vei folosi. Trebuie să ai în vedere cât de mult vei solicita acest vehicul pe două roți, și care este tipul de teren pe care vei circula cel mai des. Astfel distingem trei mari tipuri de biciclete pliabile: pentru timp liber, pentru circulare zilnică, și pentru munte și terenuri accidentate.

  • Tipul de pliere

Există trei tipuri principale de pliere: plierea cu dezasamblare, plierea în două și plierea în trei. Plierea cu dezasamblare este avantajoasa deoarece permite o pliere foarte compactă a bicicletei. Practic poți să îi îndepărtezi pe rând roțile, pedalele, scaunul, lanțul, precum și alte elemente, având încă posibilitatea de a îndoi cadrul. Este o metodă perfectă în privința spațiului dar ai nevoie de ceva timp in plus si de cateva unelte pentru asta. Plierea în două sau pe jumătate se face prin plierea cadrului. Avantajul acestui tip de pliere este faptul că e foarte rapidă, iar atunci când este asamblată, bicicleta arată și se comportă ca una normală. Marele dezavantaj este faptul că nu permite o pliere foarte compactă.Plierea în trei este cea mai convenabilă variantă și cea mai populară. Îți permite să pliezi atât cadrul bicicletei, cât și ghidonul. În plus, scaunul este retractabil.

  • Greutatea si dimensiunile bicicletei

Greutatea contează mult în cazul unei biciclete pliabile, deoarece va trebui să o ridici destul de des, atât în momentul plierii, cât și în momentul deplasării și a reasamblării acesteia. Astfel este important si materialul din care este facuta (fibra de carbon, titan, aluminiu, oțel) dar si dimensiunea rotilor.

Acest aspect reprezintă un alt punct forte pentru care tot mai multe persoane aleg să-și achiziționeze o astfel de bicicletă. Pe lângă faptul că nu ocupă mult spațiu, iar acest lucru este extrem de important pentru cei care locuiesc la bloc, această bicicletă poate fi transportată cu ușurință chiar și într-un rucsac, fără să simțiți o greutate foarte mare în spate.

Sunt o mulțime de avantaje de care urmează să vă bucurați după ce ați achiziționat o bicicletă pliabilă. Cu toate acestea, este important să alegeți doar acele biciclete care sunt de o calitate superioară. Magazinul ProVelo este recomandarea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *